Natuurinclusieve varkenshouderij

Natuurinclusieve varkenshouderij

Fantastisch vlees produceren betekent de fijnste varkens op laten groeien in de best mogelijke leefomgeving. We bieden onze Tamworth varkens een zo extensief mogelijk leven, voordat ze ons voorzien van hun verrukkelijke donkerrode vlees. Cruciaal is dat wij onze varkens gezond, stressvrij en in de vrije natuur grootbrengen, waar ze onbeperkt kunnen wroeten. De varkens schuilen en slapen in hutten gevuld met stro.

Deze  vorm van varkenshouderij bestaat in Engeland al veel langer. Door veel Engelse literatuur te lezen en onze Engelse collega’s als voorbeeld te nemen, zijn we erin geslaagd onze eigen varkenshouderij een Engels tintje te geven.

Onze varkens foerageren een jaarrond buiten in hun eigen weides tussen onze boomgaarden in, waar onder andere kersen, peren, kweeperen, appels, pruimen, mispels, beuken, walnoten en hazelaars staan. Daarnaast  lopen er ook varkens in stukjes dennenbos, die als restant van de kerstbomenteelt zijn blijven staan en inmiddels ook stukken natuur vormen.

Verantwoorde Voeding

Naast de zelf gevonden lekkernijen uit de grond krijgen onze varkens het hele jaar door al de groenten- en fruitoverschotten uit de tuinderij. Natuurlijk krijgen ze als basis hooi en uitgebalanceerd varkensvoer, zodat ze optimaal hun voedingsstoffen binnenkrijgen.

Vaste Veterinair 

Samen met onze vaste dierenarts houden we onze varkens goed in de gaten.