Stamboekfokker / Verkoop Biggen

Raszuivere Stamboekvarkens

Van de 480 geregistreerde Tamworth zeugen hebben we er gelukkig een aantal in ons bezit. Daarnaast hebben we een zelf gefokte beer en insemineren we met KI uit Ierland. We fokken uitsluitend raszuivere biggen met deze stamboek geregistreerde Tamworth zeugen ( bloedlijnen Jacqueline en Rita ) en beren ( bloedlijnen Yorkshireman, Golden Ball en Golden Ranger )

Het registreren van onze varkens gebeurt bij de British Pig Association ( BPA ), waar we lid van zijn. Hierdoor ligt de afkomst vast en leveren we  een bijdrage om het ras in stand te houden, nieuw fokmateriaal groot te brengen en de populatie Tamworth varkens in Nederland uit te breiden en te verjongen. Het klinkt wat tegenstrijdig, maar door als consument Tamworth vlees te eten draag je bij aan de instandhouding van dit ras.

‘Gesloten’ Varkenshouderij 

We zijn een ‘gesloten’ bedrijf, wat betekent dat we onze varkens zelf fokken, grootbrengen, naar het slachthuis brengen en uiteindelijk het vlees hier rechtstreeks op de boerderij verkopen, zodat we volledige transparantie en traceerbaarheid kunnen garanderen. We zijn betrokken in iedere fase van hun leven, zodat alles zorgvuldig gebeurt, van geboorte tot het slachthuis.

Warm Nesttamworth

Na 3 maanden, 3 weken en 3 dagen draagtijd bouwen onze zeugen een zelfgebouwd nest van stro en takken in het kraamhok, net zoals ze dat in de vrije natuur zouden doen. De biggen worden veilig binnen geboren en wij laten ze  meestal pas na de eerste week naar buiten. Deze kraamhokken zijn ruim en liggen helemaal vol kort stro. De biggen hebben een eigen plekje met warmtelampen en een eigen voerplaats.  Tijdens de eerste week gaan de biggen al eten. Na 8 weken lang bij de zeug gedronken te hebben, zijn ze volledig over op vast voedsel en  gaan ze naar hun eigen weides.

Biggen te koop

Voor de liefhebbers hebben we het gehele jaar door raszuivere biggen te koop, voorzien van stamboekpapieren van de BPA. Al onze biggen voldoen als fokmateriaal, gezien de onverwante afstamming.

Onze prachtige vitale biggen kunnen na 8 weken naar een nieuwe plek.

Bij interesse of vragen horen we het graag.

info@tuinderijvandeven.nl / 0412-611697