Tamworth vlees

Op dit moment verkrijgbaar:   vleespakketjes ( 2 kg ) & speklapjes 

Trots bieden we het exclusieve vlees van onze prachtige zelf gefokte Tamworth varkens aan in diepgevroren vleespakketten.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

info@tuinderijvandeven.nl
0412-611697

Verrukkelijk Vlees

Doordat de Tamworth zo dicht bij de natuur staat is het vlees niet te vergelijken met andere soorten varkensvlees. Door alle lichaamsbeweging en het gevarieerde dieet ontwikkelen ze zich langzaam tot gezonde, sterke vleesvarkens en dit resulteert uiteindelijk in verrukkelijk vlees van een ongeëvenaarde kwaliteit. Het heeft een stevige consistentie, is bordeauxrood van kleur en bevat intramusculair vet, wat het vlees gemarmerd maakt. Deze juiste graad van marmering zorgt voor malsheid en de unieke rijke smaak, die nootachtig en zoet is. Uit de smaaktest van de Universiteit van Bristol kwam Tamworth vlees als allerbeste uit de test.

Gangbare Snitten

Om u de mogelijkheid te geven om ons Tamworth vlees op zoveel mogelijk manieren te bereiden, snijdt onze zelf slachtende slager onze varkens in 10 verschillende snitten. Belangrijk om de beseffen is de verhouding waarin ieder soort snit tot het gehele geslachte varken staat:

  • 23 %   saucijzenworstjes
  • 23 %   gehakt
  • 17%     speklapjes
  • 8%       schouderkarbonades
  • 8%       ribkarbonades
  • 7%       schnitzels
  • 6%       hamlapjes
  • 5%       haaskarbonades
  • 2%       ribbetjes
  • 1%        haasmedaillons

Verdeling Pakketten

Wij bieden ons vlees aan in diepgevroren vleespakketten van ± 2 kg, bestaande uit tweepersoons porties van 300 gr. Speklapjes, gehakt en meerdere saucijzenworstjes zitten in alle pakketten. Daarnaast bestaat de rest van het vleespakket uit enkele andere snitten, zoals bijvoorbeeld schouderkarbonade,  haaskarbonade en schnitzel. Er worden geen losse delen verkocht. Al het vlees van het complete varken wordt in de pakketten verdeeld. Pakketten variëren, maar vertegenwoordigen altijd de verhouding waarin het vlees tot het gehele varken staat. Alles is geportioneerd, apart vacuüm verpakt, geëtiketteerd en diep ingevroren. 

Vlees zonder Bijsmaak

Ons vlees is 100% puur vlees. Er is absoluut niets aan toegevoegd. U kunt alles zelf op smaak brengen. We hebben alles naturel gehouden met uitzondering van de saucijzenworstjes, omdat die achteraf lastig te kruiden zijn. Deze zijn op smaak gebracht met zout, peper, nootmuskaat en foelie. Puur natuur!

Vacuüm Verpakking

Na het slachten en versnijden van de varkens pakt onze slager het verse vlees vacuüm in. Doordat alle lucht uit de verpakking wordt gehaald en het vervolgens in korte tijd diep wordt ingevroren, blijft het vlees vers. Zo blijven smaak en malsheid gegarandeerd. Daarnaast beschermt de vacuüm verpakking tegen vriesbrand. Door het onttrekken van lucht en daarmee zuurstof aan de verpakking, kàn het vlees iets van kleur veranderen. Dit is een volledig natuurlijk proces en het bewijs dat wij geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen toevoegen. Zodra de vacuüm verpakking wordt opengeknipt krijgt het vlees zijn originele kleur terug. Er is dus niets mis met het product!

Ontdooien

Vlees dient langzaam ontdooit te worden. De beste manier om dat te doen is door uw bevroren portie vlees een dag vóór de bereiding in de koelkast te leggen.

Van Kop tot Staart

Wij streven naar vierkantsverwaarding van onze varkens, wat betekent dat we zoveel mogelijk delen van het varken gebruiken. Voor de liefhebbers zijn er in de boerderijwinkel varkenslevers, varkenswangen, varkenstongen, varkenshielen en  halve varkenskoppen ( op bestelling ) los te koop. We begrijpen dat die niet door iedereen als dagelijkse kost worden beschouwd. Vandaar dat die ook niet terug te vinden zijn in de pakketten.

Bijzondere Wensen

Natuurlijk staan wij open voor bijzondere wensen. Op bestelling is er veel mogelijk. Laat het ons weten!